Graszoden laten leggen of gras zaaien

Bij de aanleg van een nieuw gazon kun je kiezen uit 2 opties, het inzaaien van graszaad of het (laten) leggen van graszoden.

Wanneer je gras wilt inzaaien is het van belang dat het graszaad de tijd heeft gehad om zich te kunnen ontwikkelen. Voordat de winter begint. De beste tijd om te zaaien is normaal gesproken van mei tot augustus. Uitgezonderd wanneer het voorjaar relatief warm is, dan kan er eerder gezaaid worden. Bij zaaien moet je veel geduld hebben voordat er een grasveld ontstaat. Onkruid kan in pas gezaaid gras makkelijk ontkiemen.

Het voordeel van het leggen van graszoden is natuurlijk dat er direct een mooi groen onkruidvrij gazon ontstaat! De graszoden kunnen vrijwel het hele jaar door gelegd worden. Na ongeveer 10 tot 15 dagen zullen de graszoden gehecht zijn aan de ondergrond, waardoor je deze normaal kan gebruiken. Onze graszoden zijn van de best mogelijke kwaliteit ook wel ‘premium kwaliteit’ genoemd. Het gras heeft minimaal 14 maanden kunnen groeien en is ongeveer 85 keer gemaaid. De graszoden zijn dik, stevig, vrij van plasticnetten, dichtbezet en natuurlijk vrij van onkruid.