GRASZODEN LEGGEN IN DEN BOSCH

Graszoden leggen in Den Bosch en omgeving is onze specialiteit! Wij leveren vakwerk dankzij onze jarenlange ervaring, alleen de allerbeste graszoden en natuurlijk onze liefde voor gras. Een strak aangelegd, groen gazon is ons streven. Je kunt het hele jaar graszoden leggen in Den Bosch, behalve in de koudste maanden van het jaar. Wij hebben veel succesvolle projecten afgerond in Den Bosch en de omliggende regio. Bekijk al onze projecten en zie het uitstekende resultaat zelf!

De voordelen van Tip Top Graszoden

  • Binnen 24 uur een offerte op maat

  • Binnen 14 dagen graszoden laten leggen

  • Graszoden van de beste kwaliteit

  • Vriendelijke personeel met verstand van zaken

  • Garantie op het door ons geleverd werk

Benieuwd naar ons aanbod?

Graszoden laten leggen

Wil je graag nieuwe graszoden leggen in Den Bosch en omgeving? Dan helpen wij van Tip Top Graszoden je daar natuurlijk graag bij! Het is mogelijk om de graszoden door ons te laten leggen. Neem in dat geval vooral vrijblijvend contact met ons op of vraag een offerte aan via ons offerteformulier. Je krijgt binnen 24 uur een scherp aanbod van ons in je inbox. Wanneer het aanbod is goedgekeurd komen wij de graszoden binnen twee weken bij je aanleggen. Op deze pagina en verder in onze website kun je meer informatie vinden over graszoden leggen in Den Bosch en omgeving. Mocht je daarnaast nog anderen vragen hebben, dan mag je altijd contact met ons opnemen.

PRIJZEN

De tabel werkt als een slider, sleep met je vinger om alle informatie te bekijken.

0 – 25 m2 26-50 m2 51-100 m2 101-200 m2 201 mof meer
Graszoden laten leggen €295 €10,50 per m2 €9,50 per m2 €8,50 per m2 €8 per m2
Frezen €35 €1 per m2 €0,80 per m2 €0,70 per m2 €0,65 per m2
Oud gazon verwijderen en afvoeren* €120 €5 per m2 €4,50 per m2 €4 per m2 €3,50 per m2

* Frezen is gratis als wij je oude gazon verwijderen en een nieuw gazon aanleggen!
* Transportkosten zijn gratis binnen 35 km vanaf onze locatie.

Nog niet gevonden wat je zoekt? Bekijk eventueel deze pagina’s eens:

[rev_slider alias=”grasslider-1″ /]

GRASZODEN LEGGEN IN DEN BOSCH WERKT ALS VOLGT

Een goed begin is het halve werk. Dat geld ook zeker voor graszoden leggen in Den Bosch. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf graszoden te gaan leggen. Echter als wij het voor je doen, weet je zeker dat alle stappen in het legproces goed en nauwkeurig worden doorlopen. Hierdoor is niet alleen het eindresultaat optimaal, maar kun jij er ook veel langer van blijven genieten.

Graszoden laten leggen tip top graszoden

GRASZODEN LEGGEN? WIJ DOEN HET ZO!

graszoden leggen Den Bosch

Stap 1

Wij verwijderen het oude gazon met behulp van de graszodensnijder en voeren het voor je af. Daarbij maken wij direct de ondergrond schoon van onkruid, vuil en puin.

graszoden leggen Den Bosch

Stap 2

De ondergrond gaan wij vervolgens frezen. Daarbij maken wij ondergrond tot 20 cm diep los. Dankzij de losse ondergrond groeit het nieuwe gras sneller en ziet het er langer mooi uit.

graszoden leggen in Den Bosch

Stap 3

Vervolgens egaliseren wij de ondergrond tot 2 cm onder de bestrating. Op die manier sluiten de nieuwe graszoden straks goed aan op de bestrating.

graszoden leggen Den Bosch

Stap 4

De egale ondergrond walsen wij stevig aan met een gazonwals. Hierdoor kunnen de nieuwe graszoden straks mooi recht gelegd worden.

graszoden leggen Den Bosch

Stap 5

In de bovenste laag van de ondergrond worden voedingsstoffen aangebracht die de bodemstructuur verbeteren en de wortelgroei versnellen.

graszoden leggen in Den Bosch

Stap 6

Dan is het tijd voor het aanleggen van de graszoden. De banen met graszoden leggen wij strak tegen de bestrating en elkaar aan voor een perfect eindresultaat.

graszoden leggen Den Bosch

Stap 7

De graszoden worden op maat gesneden. Indien mogelijk zal het overgebleven stuk worden omgedraaid en in de volgende baan worden gebruikt.

graszoden leggen Den Bosch

Stap 8

Alle graszoden zijn nu netjes en strak in de tuin aangelegd. Wij zullen vervolgens het gehele gazon nog een laatste keer stevig aan walsen, zodat het gazon netjes blijft liggen.

graszoden leggen Den Bosch

Stap 9

Tot slot kunnen de nieuwe graszoden meteen wat water gebruiken. Het sproeischema op onze pagina gazononderhoud laat zien hoeveel je kan sproeien bij elke temperaturen.

Benieuwd wat wij voor jou in Den Bosch kunnen betekenen?

Hoe lang moet je een pas aangelegd gazon besproeien?

De tabel werkt als een slider, sleep met je vinger om alle informatie te bekijken.

Temperatuur Zandgrond Kleigrond Hoe vaak
11 – 15 ºC 10 min 5 min 1x per dag
16 – 20 ºC 30 min 15 min 1x per dag
21 – 25 ºC 60 min 30 min 2x per dag
26 – 30 ºC 90 min 60 min 2x per dag
31 ºC of meer 120 min 90 min 2x per dag

GRASZODEN LEGGEN IN DEN BOSCH

Is jouw gazon de laatste tijd niet meer in optimale conditie? Dan zijn er verschillende dingen die je kunt doen om de grasmat een ‘oppepper’ te geven. In bepaalde gevallen heeft dit echter weinig zin. Je kunt er dan beter voor kiezen om het gazon helemaal weg te halen en nieuwe graszoden te leggen. Je kunt de grond echter niet zomaar omschoffelen en nieuwe zoden neerleggen. Er komt veel meer bij kijken. Zo moet de grond eerst voorbereid worden zodat de graszoden goed kunnen hechten. Welke voorbereiding jouw tuin nodig heeft kan verschillen. Elke tuin is immers uniek. Het is heel begrijpelijk dat je het voorbereiden daarom liever over laat aan de experts.

HET BELANG VAN DE GRONDSOORT

Het eerste waar de experts naar kijken is de grondsoort. In Nederland zijn er verschillende grondsoorten die allemaal weer andere eigenschappen hebben. Als je in Den Bosch woont is de kans groot dat jouw tuin uit kleigrond bestaat. Dit type grondsoort bevat weinig zanddeeltjes. In de winter heeft de grond een koud aanvoelende, soepele en vochtig structuur. In de zomer is de grond iets droger en ‘kluiteriger’. Kleigrond is over het algemeen heel vruchtbaar. De grond kan compost en mest goed opnemen en is daarom rijk aan voeding. Ook kan de grond het water goed vasthouden. Dit kan echter ook nadelig zijn. Teveel vocht kan ervoor zorgen dat de dichtheid van de grond toeneemt. Ook kan de bodem weinig zuurstof opnemen. Dit maakt de grond hard en lastig om te bewerken. Maak het jezelf gemakkelijk en laat  ons de graszoden leggen in Den Bosch en omgeving!

HET VOORBEREIDEN VAN DE GROND

Een professional kan de grond frezen en het oude gazon snel en efficiënt verwijderen. Vervolgens zullen ze de kuilen en oneffenheden wegwerken. De gazonwals zorgt ervoor dat de grond verdicht en niet gaat zakken. Met behulp van een waterpas wordt de grond helemaal geëgaliseerd. Ten slotte wordt de bodem verbeterd met behulp van milieuvriendelijke, organische meststoffen. De samenstelling hiervan hangt af van de grondsoort. Als je kiest voor het graszoden laten leggen in Den Bosch weet je zeker dat jouw tuin de juiste bemesting krijgt. Zo kunnen de graszoden beter hechten en heb je veel langer plezier van je nieuwe gazon.

HET LEGGEN VAN DE GRASZODEN

Voor het mooiste resultaat moeten de graszoden volgens een bepaald systeem worden gelegd. Na het graszoden leggen in Den Bosch worden de zoden netjes op maat gesneden. Het geheel wordt afgewerkt met een gazonwals. Hierdoor verdwijnt het teveel aan lucht en kunnen de grasmatten beter wortelen.

GAZONONDERHOUD IN DEN BOSCH

Wij helpen je een handje om je gazon als nieuw te houden. Maaien, sproeien en bemesten vormen de basis van het gazononderhoud dat regelmatig moet gebeuren. Dit onderhoud kun je aanvullen door het gazon jaarlijks te verticuteren en te bekalken.

graszoden leggen Den Bosch

Waarom Tip Top Graszoden?

  • Binnen 2 weken een nieuw gazon

  • Vriendelijk en behulpzaam personeel

  • Topkwaliteit graszoden

  • Handige tips en advies over onderhoud

Wil je snel genieten van een mooi gazon?

vraag hier een vrijblijvende offerte aan en ontvang deze binnen 24 uur