GRASZODEN LEGGEN IN NIJMEGEN

Graszoden leggen in Nijmegen en omgeving is onze specialiteit! Wij leveren vakwerk dankzij onze jarenlange ervaring, alleen de allerbeste graszoden en natuurlijk onze liefde voor gras. Een strak aangelegd, groen gazon is ons streven. Je kunt het hele jaar graszoden leggen in Nijmegen, behalve in de koudste maanden van het jaar. Wij hebben veel succesvolle projecten afgerond in Nijmegen en de omliggende regio. Bekijk al onze projecten en zie het uitstekende resultaat zelf!

De voordelen van Tip Top Graszoden

  • Binnen 24 uur een offerte op maat

  • Binnen 14 dagen graszoden laten leggen

  • Graszoden van de beste kwaliteit

  • Vriendelijke personeel met verstand van zaken

  • Garantie op het door ons geleverd werk

Benieuwd naar ons aanbod?

Graszoden laten leggen

Wil je graag nieuwe graszoden leggen in Nijmegen en omgeving? Dan helpen wij van Tip Top Graszoden je daar natuurlijk graag bij! Het is mogelijk om de graszoden door ons te laten leggen. Neem in dat geval vooral vrijblijvend contact met ons op of vraag een offerte aan via ons offerteformulier. Je krijgt binnen 24 uur een scherp aanbod van ons in je inbox. Wanneer het aanbod is goedgekeurd komen wij de graszoden binnen twee weken bij je aanleggen. Op deze pagina en verder in onze website kun je meer informatie vinden over graszoden leggen in Nijmegen en omgeving. Mocht je daarnaast nog anderen vragen hebben, dan mag je altijd contact met ons opnemen.

PRIJZEN

De tabel werkt als een slider, sleep met je vinger om alle informatie te bekijken.

0 – 25 m2 26-50 m2 51-100 m2 101-200 m2 201 mof meer
Graszoden laten leggen €295 €10,50 per m2 €9,50 per m2 €8,50 per m2 €8 per m2
Frezen €35 €1 per m2 €0,80 per m2 €0,70 per m2 €0,65 per m2
Oud gazon verwijderen en afvoeren* €120 €5 per m2 €4,50 per m2 €4 per m2 €3,25 per m2

* Frezen is gratis als wij je oude gazon verwijderen en een nieuw gazon aanleggen!
* Transportkosten zijn gratis binnen 35 km vanaf onze locatie.

Nog niet gevonden wat je zoekt? Bekijk eventueel deze pagina’s eens:

[rev_slider alias=”grasslider-1″ /]

GRASZODEN LEGGEN IN NIJMEGEN WERKT ALS VOLGT

Een goed begin is het halve werk. Dat geld ook zeker voor graszoden leggen in Nijmegen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf graszoden te gaan leggen. Echter als wij het voor je doen, weet je zeker dat alle stappen in het legproces goed en nauwkeurig worden doorlopen. Hierdoor is niet alleen het eindresultaat optimaal, maar kun jij er ook veel langer van blijven genieten.

Graszoden laten leggen tip top graszoden

GRASZODEN LEGGEN? WIJ DOEN HET ZO!

graszoden leggen Den Bosch

Stap 1

Wij verwijderen het oude gazon met behulp van de graszodensnijder en voeren het voor je af. Daarbij maken wij direct de ondergrond schoon van onkruid, vuil en puin.

graszoden leggen Den Bosch

Stap 2

De ondergrond gaan wij vervolgens frezen. Daarbij maken wij ondergrond tot 20 cm diep los. Dankzij de losse ondergrond groeit het nieuwe gras sneller en ziet het er langer mooi uit.

graszoden leggen in Den Bosch

Stap 3

Vervolgens egaliseren wij de ondergrond tot 2 cm onder de bestrating. Op die manier sluiten de nieuwe graszoden straks goed aan op de bestrating.

graszoden leggen Den Bosch

Stap 4

De egale ondergrond walsen wij stevig aan met een gazonwals. Hierdoor kunnen de nieuwe graszoden straks mooi recht gelegd worden.

graszoden leggen Den Bosch

Stap 5

In de bovenste laag van de ondergrond worden voedingsstoffen aangebracht die de bodemstructuur verbeteren en de wortelgroei versnellen.

graszoden leggen in Den Bosch

Stap 6

Dan is het tijd voor het aanleggen van de graszoden. De banen met graszoden leggen wij strak tegen de bestrating en elkaar aan voor een perfect eindresultaat.

graszoden leggen Den Bosch

Stap 7

De graszoden worden op maat gesneden. Indien mogelijk zal het overgebleven stuk worden omgedraaid en in de volgende baan worden gebruikt.

graszoden leggen Den Bosch

Stap 8

Alle graszoden zijn nu netjes en strak in de tuin aangelegd. Wij zullen vervolgens het gehele gazon nog een laatste keer stevig aan walsen, zodat het gazon netjes blijft liggen.

graszoden leggen Den Bosch

Stap 9

Tot slot kunnen de nieuwe graszoden meteen wat water gebruiken. Het sproeischema op onze pagina gazononderhoud laat zien hoeveel je kan sproeien bij elke temperaturen.

Benieuwd wat wij voor jou in Nijmegen kunnen betekenen?

Hoe lang moet je een pas aangelegd gazon besproeien?

De tabel werkt als een slider, sleep met je vinger om alle informatie te bekijken.

Temperatuur Zandgrond Kleigrond Hoe vaak
11 – 15 ºC 10 min 5 min 1x per dag
16 – 20 ºC 30 min 15 min 1x per dag
21 – 25 ºC 60 min 30 min 2x per dag
26 – 30 ºC 90 min 60 min 2x per dag
31 ºC of meer 120 min 90 min 2x per dag

GRASZODEN LEGGEN IN NIJMEGEN

Is je oude gazon aan vervanging toe? Als je kiest voor graszoden leggen in Nijmegen heb je in no-time een gloednieuw grastapijt. Natuurlijk kun je de graszoden ook zelf leggen. Maar het succes van de nieuwe zoden staat of valt met de juiste voorbereiding. En die voorbereiding komt heel precies. Eerst moet het oude gazon in zijn geheel verwijderd worden. Even omschoffelen is hiervoor niet voldoende. Het is begrijpelijk dat je niet staat te trappelen om de bovenste laag er handmatig af te gaan schrapen. Je kunt jezelf veel moeite besparen door dit over te laten aan de experts. Met behulp van een freesapparaat verwijderen ze moeiteloos de bovenste grondlaag. Daarna moet de grond helemaal vlak gemaakt worden. De grondlaag moet overal even dik zijn en eventuele oneffenheden worden weggehaald. Voor een honderd procent egale ondergrond gebruikt men een gazonwals. Dit heeft als bijkomende voordeel dat de grond wordt verdicht. Dit betekent dat de grond meer ‘samenhangt’ en minder snel zal wegzakken.

DE JUISTE BODEMBEMISTING

Als de bodem vlak is kunnen de graszoden in theorie gelegd worden. De kans is groot dat de graszoden het dan toch niet zo goed zullen doen als verwacht. Dit komt omdat Nijmegen op zandgrond gebouwd is. Zandgrond is van nature zuur en arm aan voedingsstoffen. Ook is zand niet goed in staat om water vast te houden. Dit zijn natuurlijk niet de ideale omstandigheden om graszoden te laten leggen in Nijmegen. Als je de zoden door een professional laat leggen kan hij of zij de grond eerst ‘verbeteren’. Hieronder verstaan we het toevoegen van meststoffen aan de grond. Door het kiezen van de juiste samenstelling kan men de bodem vruchtbaarder maken. Ook kan men de zuurtegraad omlaag brengen en de grondstructuur wat compacter maken. Zo spoelt het water minder snel weg en krijgen de wortels van de grassen voldoende vocht. Kortom: door de grond te verbeteren zullen de graszoden beter groeien en meer tot hun recht komen.

DE GRASZODEN LEGGEN EN BIJSNIJDEN

Als de bodem klaar is kunnen de graszoden worden gelegd. Voor een optimaal resultaat zal de deskundige bij het graszoden laten leggen in Nijmegen een speciaal systeem hanteren. Daarna zal hij de zoden bijsnijden om ervoor te zorgen dat het gazon netjes aansluit op bijvoorbeeld de tegels en de borders in jouw tuin. Als het gazon klaar is gaat men er nogmaals met een gazonwals overheen. Zo wordt de overtollige lucht uit het gazon geperst en worden de wortels van de zoden goed in de ondergrond gedrukt.

GAZONONDERHOUD IN NIJMEGEN

Wij helpen je een handje om je gazon als nieuw te houden. Maaien, sproeien en bemesten vormen de basis van het gazononderhoud dat regelmatig moet gebeuren. Dit onderhoud kun je aanvullen door het gazon jaarlijks te verticuteren en te bekalken.

graszoden leggen Den Bosch

Waarom Tip Top Graszoden?

  • Binnen 2 weken een nieuw gazon

  • Vriendelijk en behulpzaam personeel

  • Topkwaliteit graszoden

  • Handige tips en advies over onderhoud

Wil je snel genieten van een mooi gazon?

vraag hier een vrijblijvende offerte aan en ontvang deze binnen 24 uur