GRASZODEN LEGGEN IN UTRECHT

Graszoden leggen in Utrecht en omgeving is onze specialiteit! Wij leveren vakwerk dankzij onze jarenlange ervaring, alleen de allerbeste graszoden en natuurlijk onze liefde voor gras. Een strak aangelegd, groen gazon is ons streven. Je kunt het hele jaar graszoden leggen in Utrecht, behalve in de koudste maanden van het jaar. Wij hebben veel succesvolle projecten afgerond in Utrecht en de omliggende regio. Bekijk al onze projecten en zie het uitstekende resultaat zelf!

De voordelen van Tip Top Graszoden

  • Binnen 24 uur een offerte op maat

  • Binnen 14 dagen graszoden laten leggen

  • Graszoden van de beste kwaliteit

  • Vriendelijke personeel met verstand van zaken

  • Garantie op het door ons geleverd werk

Benieuwd naar ons aanbod?

Graszoden laten leggen

Wil je graag nieuwe graszoden leggen in Utrecht en omgeving? Dan helpen wij van Tip Top Graszoden je daar natuurlijk graag bij! Het is mogelijk om de graszoden door ons te laten leggen. Neem in dat geval vooral vrijblijvend contact met ons op of vraag een offerte aan via ons offerteformulier. Je krijgt binnen 24 uur een scherp aanbod van ons in je inbox. Wanneer het aanbod is goedgekeurd komen wij de graszoden binnen twee weken bij je aanleggen. Op deze pagina en verder in onze website kun je meer informatie vinden over graszoden leggen in Utrecht en omgeving. Mocht je daarnaast nog anderen vragen hebben, dan mag je altijd contact met ons opnemen.

PRIJZEN

De tabel werkt als een slider, sleep met je vinger om alle informatie te bekijken.

0 – 25 m2 26-50 m2 51-100 m2 101-200 m2 201 mof meer
Graszoden laten leggen €295 €10,50 per m2 €9,50 per m2 €8,50 per m2 €8 per m2
Frezen €35 €1 per m2 €0,80 per m2 €0,70 per m2 €0,65 per m2
Oud gazon verwijderen en afvoeren* €120 €5 per m2 €4,50 per m2 €4 per m2 €3,50 per m2

* Frezen is gratis als wij je oude gazon verwijderen en een nieuw gazon aanleggen!
* Transportkosten zijn gratis binnen 35 km vanaf onze locatie.

Nog niet gevonden wat je zoekt? Bekijk eventueel deze pagina’s eens:

[rev_slider alias=”grasslider-1″ /]

GRASZODEN LEGGEN IN UTRECHT WERKT ALS VOLGT

Een goed begin is het halve werk. Dat geld ook zeker voor graszoden leggen in Utrecht. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf graszoden te gaan leggen. Echter als wij het voor je doen, weet je zeker dat alle stappen in het legproces goed en nauwkeurig worden doorlopen. Hierdoor is niet alleen het eindresultaat optimaal, maar kun jij er ook veel langer van blijven genieten.

Graszoden laten leggen tip top graszoden

GRASZODEN LEGGEN? WIJ DOEN HET ZO!

graszoden leggen Den Bosch

Stap 1

Wij verwijderen het oude gazon met behulp van de graszodensnijder en voeren het voor je af. Daarbij maken wij direct de ondergrond schoon van onkruid, vuil en puin.

graszoden leggen Den Bosch

Stap 2

De ondergrond gaan wij vervolgens frezen. Daarbij maken wij ondergrond tot 20 cm diep los. Dankzij de losse ondergrond groeit het nieuwe gras sneller en ziet het er langer mooi uit.

graszoden leggen in Den Bosch

Stap 3

Vervolgens egaliseren wij de ondergrond tot 2 cm onder de bestrating. Op die manier sluiten de nieuwe graszoden straks goed aan op de bestrating.

graszoden leggen Den Bosch

Stap 4

De egale ondergrond walsen wij stevig aan met een gazonwals. Hierdoor kunnen de nieuwe graszoden straks mooi recht gelegd worden.

graszoden leggen Den Bosch

Stap 5

In de bovenste laag van de ondergrond worden voedingsstoffen aangebracht die de bodemstructuur verbeteren en de wortelgroei versnellen.

graszoden leggen in Den Bosch

Stap 6

Dan is het tijd voor het aanleggen van de graszoden. De banen met graszoden leggen wij strak tegen de bestrating en elkaar aan voor een perfect eindresultaat.

graszoden leggen Den Bosch

Stap 7

De graszoden worden op maat gesneden. Indien mogelijk zal het overgebleven stuk worden omgedraaid en in de volgende baan worden gebruikt.

graszoden leggen Den Bosch

Stap 8

Alle graszoden zijn nu netjes en strak in de tuin aangelegd. Wij zullen vervolgens het gehele gazon nog een laatste keer stevig aan walsen, zodat het gazon netjes blijft liggen.

graszoden leggen Den Bosch

Stap 9

Tot slot kunnen de nieuwe graszoden meteen wat water gebruiken. Het sproeischema op onze pagina gazononderhoud laat zien hoeveel je kan sproeien bij elke temperaturen.

Benieuwd wat wij voor jou in Utrecht kunnen betekenen?

Hoe lang moet je een pas aangelegd gazon besproeien?

De tabel werkt als een slider, sleep met je vinger om alle informatie te bekijken.

Temperatuur Zandgrond Kleigrond Hoe vaak
11 – 15 ºC 10 min 5 min 1x per dag
16 – 20 ºC 30 min 15 min 1x per dag
21 – 25 ºC 60 min 30 min 2x per dag
26 – 30 ºC 90 min 60 min 2x per dag
31 ºC of meer 120 min 90 min 2x per dag

GRASZODEN LEGGEN IN UTRECHT

Heb je altijd al eens een mooi gazon in je tuin willen hebben maar heb je geen zin om gras in te zaaien? Met graszoden creëer je in weinig tijd een pracht van een gazon. Natuurlijk kun je die zoden niet zomaar in je tuin leggen. De grond moet eerst klaargemaakt worden. Dit betekent dat de oude begroeiing of grassen verwijderd moet worden. Hierbij mogen geen restanten achterblijven. Het heeft daarom de voorkeur om de bovenste grondlaag geheel weg te halen. Heb je geen zin in zo’n zware klus? Kies dan voor graszoden laten leggen in Utrecht. De expert kan de bovenste grondlaag door middel van een frees verwijderen. Dit bespaart je veel tijd. Daarna zorgt hij ervoor dat de grond geëgaliseerd wordt. Kuilen en oneffenheden worden weggehaald. Voor een strak en vlak resultaat bewerkt hij de grond naderhand met een gazonwals. Zo wordt de ondergrond verder aangedrukt en zal het gazon ook in de toekomst mooi egaal blijven.

DE JUISTE VOEDINGSBODEM VOOR DE GRASZODEN

Als de ondergrond eenmaal vlak is kunnen de graszoden nog niet gelegd worden. Het succes van de hechting hangt namelijk voor een groot deel af van de bodemkwaliteit. In Utrecht en omgeving vindt je zowel zand -als kleigrond. Beide grondsoorten hebben unieke eigenschappen. Zo bevat klei bijvoorbeeld veel voedingsstoffen en houdt het water goed vast. Nadelig is echter dat klei soms teveel water vasthoudt. De grond is hierdoor niet alleen moeilijk te bewerken, er komt ook nauwelijks zuurstof in. Dit kan de graszoden verstikken. Zand heeft weer hele andere kenmerken. De structuur is los en daardoor gemakkelijk te bewerken. Daar tegenover staat dat zand weinig voedingsstoffen bevat en water nauwelijks vasthoudt. Een expert kan heel nauwkeurig bepalen welke grondsoort jouw tuin heeft. Ook kan hij of zij de bodemkwaliteit verbeteren door de juiste samenstelling van meststoffen toe te voegen. Zo hebben de graszoden alles wat ze nodig hebben om goed te kunnen groeien en gezond te blijven.

DE GRASZODEN PLAATSEN

Als de grond helemaal klaar is kun je de graszoden laten leggen in Utrecht. Dit gebeurt stapsgewijs en volgens een vast systeem. Op die manier is het beste resultaat gegarandeerd. Als de grasmat geplaatst is, kunnen de randen worden bijgesneden. Ook dit is een heel precies karweitje omdat er geen overlap mag zijn met de bestrating, borders of schuttingen. Als het grastapijt klaar is gaan de experts er nog een laatste keer met de gazonwals over heen. Zo wordt overtollige lucht uit het gazon geperst en kunnen de wortels beter hechten in de ondergrond.

GAZONONDERHOUD IN UTRECHT

Wij helpen je een handje om je gazon als nieuw te houden. Maaien, sproeien en bemesten vormen de basis van het gazononderhoud dat regelmatig moet gebeuren. Dit onderhoud kun je aanvullen door het gazon jaarlijks te verticuteren en te bekalken.

graszoden leggen Den Bosch

Waarom Tip Top Graszoden?

  • Binnen 2 weken een nieuw gazon

  • Vriendelijk en behulpzaam personeel

  • Topkwaliteit graszoden

  • Handige tips en advies over onderhoud

Wil je snel genieten van een mooi gazon?

vraag hier een vrijblijvende offerte aan en ontvang deze binnen 24 uur