GRASZODEN OPHALEN

Graszoden ophalen is uiteraard mogelijk in Hedel. Vanuit de kwekerij in Someren zorgen we ervoor dat de grasmatten dagvers geoogst worden. We leggen ze in Hedel voor je klaar, zodat ze opgehaald kunnen worden. Als je de graszoden komt ophalen bespaar je gemiddeld een euro per m2. Dit is helemaal handig als je in het bezit van een aanhangwagen bent.

Graszoden zelf leggen

Graszoden ophalen zelf leggen is niet ingewikkeld. Je hebt slechts een klein beetje groene vingers nodig om een perfect gazon aan te leggen. Dit komt natuurlijk ook door onze premium grasmatten. Hou bij de graszoden ophalen wel rekening met het gewicht. Een m2 grasmat weegt al snel 15 tot 20 kg. Met een personenauto kan je maximaal 20 m2 vervoeren. Ga je de grasrollen zelf leggen? Dan heb je flink wat spierballen nodig om de graszoden uit de auto te tillen. Ben je niet zo sterk? Geen probleem we helpen je graag bij de aanleg van je gazon.

Graszoden ophalen en direct leggen

Het is bij graszoden ophalen belangrijk dat je dezelfde dag de tijd hebt om aan de slag te gaan. De graszoden zelf leggen kost wat tijd. Zorg ervoor dat je tuin al voorbereid is voor je de graszoden ophaalt. Verwijder bijvoorbeeld het oude gazon en egaliseer het gazon waar je aan de slag gaat. Wij adviseren om na de graszoden ophalen binnen 24 uur je gazon te leggen. 

Graszoden ophalen en direct leggen

Het is bij graszoden ophalen belangrijk dat je dezelfde dag de tijd hebt om aan de slag te gaan. De graszoden zelf leggen kost wat tijd. Zorg ervoor dat je tuin al voorbereid is voor je de graszoden ophaalt. Verwijder bijvoorbeeld het oude gazon en egaliseer het gazon waar je aan de slag gaat. Wij adviseren om na de graszoden ophalen binnen 24 uur je gazon te leggen.

De tabel werkt als een slider, sleep met je vinger om alle informatie te bekijken.

0 – 25 m2 26-50 m2 51-100 m2 101-200 m2 201 mof meer
Graszoden laten leggen €275 €9,25 per m2 €8,25 per m2 €7,25 per m2 €6,75 per m2
Frezen €35 €1 per m2 €0,80 per m2 €0,70 per m2 €0,65 per m2
Oud gazon verwijderen en afvoeren* €120 €5 per m2 €4,50 per m2 €4 per m2 €3,25 per m2

* Frezen is gratis als wij je oude gazon verwijderen en een nieuw gazon aanleggen!
* Transportkosten zijn gratis binnen 35 km vanaf onze locatie.

Premium kwaliteit gras Dichtbezet met gras graszoden leggen graszoden leggen Zonder (plastic) netten van onkruid graszoden leggen graszoden leggen 100% vrij

Grasmatten zelf leggen of uitbesteden?

Het nadeel van graszoden ophalen is dat je zelf aan de slag moet. Je kan ervoor kiezen om het uit te besteden. Bij Tip Top Graszoden helpen we je graag om een strak gazon aan te leggen. Grasmatten leggen kost namelijk flink wat inspanningen. Helemaal als je het echt strak wilt aanleggen. Tegen een kleine meerprijs kunnen we het nieuwe gazon aanleggen en het oude gazon afvoeren. Je hoeft zo nergens meer naar om te kijken.

Graszoden laten leggen tip top graszoden

Laat graszoden aanleggen door een expert

Wij kunnen je oude gazon snel en vakkundig verwijderen met een speciale graszodensnijder en daarna afvoeren.

Bewerkbaar maken
van de ondergrond wanneer deze hard is, door middel van frezen.

Grondwerk
is belangrijk wanneer er bulten of kuilen in de ondergrond zitten. We verplaatsen de grond zo optimaal mogelijk binnen de tuin, zodat er zo min mogelijk tekort of overschot aan grond is. Als er teveel grond is, moet deze worden afgevoerd. Is er te weinig grond, dan kunnen wij dit tekort aanvullen met verse teelaarde.

Vlak harken
van de ondergrond. Wij houden rekening met waterafschot, bestrating, borders en beplanting in het gazon.

Verdichten met een gazonwals
wanneer de ondergrond vlak en op hoogte is. Zo wordt de ondergrond aangedrukt en hiermee wordt voorkomen dat de grond gaat verzakken.

Fijn egaliseren
met een waterpas, in vaktermen heet dit ‘afrijen’. De ondergrond wordt strak en vlak gemaakt.

De ondergrond bemesten
met milieuvriendelijke, organische meststoffen die speciaal zijn samengesteld voor het leggen van graszoden. Dit zorgt voor een snelle aanhechting van de graszoden aan de ondergrond.

Het leveren van verse, premium kwaliteit graszoden
die dezelfde dag van het land zijn gehaald. Dit zijn stevige en dichtbezette graszoden, zonder (plastic) netten.

De graszoden leggen
en dan beginnen we met het leggen van de kopse kant. Hiermee zorgen we dat de graszoden strak aansluiten aan de bestrating. De andere graszoden worden hier haaks op aangesloten. Dit zorgt voor een sterk gazon en voorkomt naden en kieren.

Op maat snijden
van de graszoden. Natuurlijk zorgen wij dat het gazon netjes aansluit aan de bestrating, borders en schutting.

Het aangelegde gazon walsen
met een gazonwals. Hierdoor verdwijnt de overtollige lucht en worden de grasmatten tegen de bemeste ondergrond gedrukt waardoor ze snel wortelen.

Jouw tuin leveren we schoon en opgeruimd op
We voeren resten van de graszoden af, ruimen op en vegen de tuin aan.

We helpen je om je gazon Tip Top te houden
Je ontvangt ons boekje met daarin heel overzichtelijk welk onderhoud je zo nu en dan kunt doen om je gazon gezond en sterk te houden. Zo kun je blijven genieten van een strak, groen gazon.

En dan, sproeien!
We helpen je eraan te herinneren om de sproeier aan te zetten. Zorg dat je voldoende tuinslang en een zwenksproeier in huis hebt wanneer wij komen. Het is belangrijk dat het gazon meteen water krijgt wanneer het is aangelegd.

Jou Inhoud Komt Hier

Hoe lang moet je een pas aangelegd gazon besproeien?

De tabel werkt als een slider, sleep met je vinger om alle informatie te bekijken.

Temperatuur Zandgrond Kleigrond Hoe vaak
11 – 15 ºC 10 min 5 min 1x per dag
16 – 20 ºC 30 min 15 min 1x per dag
21 – 25 ºC 60 min 30 min 2x per dag
26 – 30 ºC 90 min 60 min 2x per dag
31 ºC of meer 120 min 90 min 2x per dag

Maak direct een afspraak om graszoden op te halen

Via onze website kan je direct een afspraak maken om je graszoden op te halen. Bij ons bedrijf kan je met je aanhangwagen de grasmatten inladen. Vraag meteen een offerte aan via onze website en wij regelen de grasmatten bij onze kweker in Someren. 

Graszoden leggen tip top graszoden

Waarom Tip Top Graszoden?

  • Binnen 2 weken een nieuw gazon

  • Vriendelijk en behulpzaam personeel

  • Topkwaliteit graszoden

  • Handige tips en advies over onderhoud

Wil je snel genieten van een mooi gazon?

vraag hier een vrijblijvende offerte aan en ontvang deze binnen 24 uur

Offerte